Internet

 

Internettel kapcsolatos kérdések - válaszok.

 

Gyermeink védelme a digitális világban - szűrőszoftverek a biztonságos internet használat érdekében

 

Javasoljon, hogy telepítsen szűrőprogramot a család digitális eszközeire, amelyek segítségével megvédhetjük gyermekeinket a káros tartalmaktól. Fontos, hogy az eszközök használatára és az ott elérhető tartalmakra vonatkozóan kialakított szabályokról beszélgessünk a gyerekkel a tudatos és felelős használat érdekében, továbbá a gyerekek és szüleik között lévő bizalmi viszony megerősítéséhez.

 

Family Link alkalmazás : https://families.google.com/intl/hu/familylink/

A Family Link a Google szülői felügyeleti eszközöket kínáló ingyenes mobil alkalmazása, melynek  adatvédelmi és egyéb jogszabályi megfelelése a Google kizárólagos felelősségi körébe tartozik. A Family Linkhez tartozik egy szülőknek szóló információs dokumentum, amely fontos információkat tartalmaz a szolgáltatásról. Ezeket érdemes figyelembe vennie, amikor arról dönt, hogy hozzáférést biztosít-e gyermekének a Google-szolgáltatások széles köréhez. A Family Link szolgáltatásra, az alkalmazás használatára, a vonatkozó adatvédelmi szabályokra a Google által meghatározott mindenkori Általános Szerződési Feltételek az irányadóak.

Norton Family  
https://family.norton.com/web/?inid=hu_2010June_NOF&ULang=hun

 

Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által jegyzett további szűrőszoftverek elérhetősége : https://nmhh.hu/dokumentum/173242/szuroszoftverek.pdf

 

 

Mi a teendő ha a modemen egy lámpa sem világít?

Ellenőrizze hogy az adapter csatlakozója nem húzódott-e ki a modemből. Egyes típusokon az adapter kábelén található egy áramtalanító kapcsoló, ellenőrizze az állását. Ellenőrizze hogy az eloszóban van-e áram. Ha továbbra sem működik hívja ügyfélszolgálatunkat.

 

Mi a teendő ha a modemen csak egy lámpa világít?

Ellenőrizze hogy a kábelTV kábel nincs-e kicsúszva a modem hátuljából. Ha továbbra sem működik hívja ügyfélszolgálatunkat.

 

Milyen hálózati kártya használható az internet szolgáltatáshoz?

Az internet használathoz kábelmodem esetén elegendő egy 10/100 sebességű hálózati kártya beszerzése vagy a számítógépnek rendelkezni kell egy USB portal.

 

Működik-e több számítógépen az internet?

Amennyiben több számítógépen szeretné működtetni az internetet szükséges egy ROUTER eszköz beszerzése. Amennyiben vezeték nélküli WLAN eszközzel rendelkezik WLAN ROUTER beszerzését ajánljuk. Ebben az esetben lakáson belül vezeték nélkül is élvezheti az internet által nyújtott előnyöket.

 

Számítógép cseréje esetén mi a teendő?

Számítógép cseréje esetén indítsa újra modemjét. Ennek hiányában nem működik az internet-elérés.

 

Villámvédelem !

Villámcsapás másodlagos hatása következtében, vagy rövid áramszünetek során az elektromos vezetékekben keletkező túlfeszültség kivédésére túlfeszültség védelmi elosztó beszerzését javasoljuk, valamint villámcsapás megelőzése céljából ajánlott viharos időben a készüléket kikapcsolni és a csatlakozókat széthúzni a készülék hátoldalán.

2022-03-19 - Ügyfélszolgálati Iroda

vissza
Több mint 50 kiváló TV csatorna! Válasszon kedvenc csomagot!
Internet szolgáltatásunk egyre több helyen elérhető optikai és KTV kábelen.
Hálózaton belül díjmentes IP alapú kábeltelefon, kedvező díjak másodperc alapon.
Hírközlési és közmű-hálózatépítése, fejlesztések, egyéb szolgáltatások.
Impresszum Karrier