Pályázatok

Szupergyors internet a mezőkovácsházai járásban (GINOP-3.4.1-20-2021-00015 )

Maximonet - gyulai járás

SZÉLESSÁVÚ INTERNET FEJLESZTÉS A GYULAI JÁRÁSBAN

Hódmezővásárhelyi járás Szupergyors Internet

Szélessávú internet fejlesztés a sarkadi járásban

A SZUPERGYORS INTERNET PROGRAM MEGVALÓSÍTÁSI SZAKASZBA LÉPETT, A SARKADI JÁRÁSBAN ELINDULT AZ OPTIKAI HÁLÓZATOK ÉPÍTÉSE

 

A sarkadi járás területén hamarosan indul a SZUPERGYORS INTERNET szolgáltatást biztosító optikai hálózatfejlesztés. A fejlesztést a Gyopárosi Kábeltelevízió Kft. két helyi társszolgáltatóval közösen hajtja végre a Széchenyi2020 program keretében 203,71 millió forint összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével. A támogatás intenzitása 77,76%.

 

 

A beruházás elvégzésének célja, hogy azokon a kistelepüléseken illetve településrészeken, ahol a jelenlegi hírközlési infrastruktúra nem alkalmas megfelelő sebességű Internet-hozzáférés biztosítására, a projekt keretében az adott területen megépítésre kerülő új hírközlő hálózat minden háztartás számára legalább 30 Mbps sebességű Internet szolgáltatás igénybevételének lehetőségét biztosítsa és ezáltal mindenki számára váljanak elérhetővé a modern digitális szolgáltatások (Internet, Digitális TV, Telefon, stb.), közösségi portálok, e-közigazgatás és minden más hírközlési szolgáltatás, ami eddig csak a fejlett régiókban állt rendelkezésre.

 

A fejlesztés további célja, hogy azon települések közhivatalait, intézményeit, amelyek eddig nem tudtak kapcsolódni a közhálóhoz megfelelően az elégséges átviteli sebesség hiányában, a fejlesztés eredményeként megvalósult új optikai körzethálózat nagy sebességű összeköttetéssel kapcsolja össze a járási központokkal.

 

A Gyopárosi Kábeltelevízió Kft., a Maximonet Hírközlés Kft. és a JEL-KÉP CATV Bt.  által elvégzésre kerülő fejlesztés a legmodernebb FTTH (optika a lakásokig) technológiák alkalmazásával kerül megvalósításra, azaz minden magánszemély, közintézmény, üzleti előfizető, aki igénybe veszi az új szélessávú szolgáltatásokat, a végberendezésig fénykábelen keresztül kapja a digitális jeleket. A Szupergyors Internet projekt keretében megvalósításra kerülő FTTH optikai hálózatok a jövő elvárásainak is megfelelnek, mivel az üvegszálas technológia magában hordozza az Internet sebesség további növelésének lehetőségét.

 

A már hosszú ideje főként szélessávú hírközlési és Internet szolgáltatást nyújtó magyar tulajdonú Gyopárosi Kábeltelevízió Kft. a fejlesztést a Széchenyi 2020 program keretében valósítja meg 203,71 millió forint összegű európai uniós támogatás segítségével a járásban, így biztosítva a Szupergyors Internet hálózathoz való csatlakozás lehetőségét. A projekt várhatóan, a további hálózatszakaszok engedélyezésének függvényében várhatóan 2023 tavaszára készül el (2023.03.31).

 

 

További információ kérhető:

Szabó Ferenc, ügyvezető

Elérhetősége telefonon: (68) 680-000, emailen: gyoparosiktv@gyoparosiktv.hu

tovább

Több mint 50 kiváló TV csatorna! Válasszon kedvenc csomagot!
Internet szolgáltatásunk egyre több helyen elérhető optikai és KTV kábelen.
Hálózaton belül díjmentes IP alapú kábeltelefon, kedvező díjak másodperc alapon.
Hírközlési és közmű-hálózatépítése, fejlesztések, egyéb szolgáltatások.
Impresszum Karrier