+36 68 680 00

5900 Orosháza, Dózsa György utca 9.

2023. 11. 06.

Szélessávú internet fejlesztés a sarkadi járásban

A szupergyors internet program megvalósítási szakaszba lépett, a sarkadi járásban elindult az optikai hálózatok építése.

A sarkadi járás területén hamarosan indul a SZUPERGYORS INTERNET szolgáltatást biztosító optikai hálózatfejlesztés. A fejlesztést a Gyopárosi Kábeltelevízió Kft. két helyi társszolgáltatóval közösen hajtja végre a Széchenyi2020 program keretében 203,71 millió forint összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével. A támogatás intenzitása 77,76%.

A beruházás elvégzésének célja, hogy azokon a kistelepüléseken illetve településrészeken, ahol a jelenlegi hírközlési infrastruktúra nem alkalmas megfelelő sebességű Internet-hozzáférés biztosítására, a projekt keretében az adott területen megépítésre kerülő új hírközlő hálózat minden háztartás számára legalább 30 Mbps sebességű Internet szolgáltatás igénybevételének lehetőségét biztosítsa és ezáltal mindenki számára váljanak elérhetővé a modern digitális szolgáltatások (Internet, Digitális TV, Telefon, stb.), közösségi portálok, e-közigazgatás és minden más hírközlési szolgáltatás, ami eddig csak a fejlett régiókban állt rendelkezésre.

A fejlesztés további célja, hogy azon települések közhivatalait, intézményeit, amelyek eddig nem tudtak kapcsolódni a közhálóhoz megfelelően az elégséges átviteli sebesség hiányában, a fejlesztés eredményeként megvalósult új optikai körzethálózat nagy sebességű összeköttetéssel kapcsolja össze a járási központokkal.

A Gyopárosi Kábeltelevízió Kft., a Maximonet Hírközlés Kft. és a JEL-KÉP CATV Bt. által elvégzésre kerülő fejlesztés a legmodernebb FTTH (optika a lakásokig) technológiák alkalmazásával kerül megvalósításra, azaz minden magánszemély, közintézmény, üzleti előfizető, aki igénybe veszi az új szélessávú szolgáltatásokat, a végberendezésig fénykábelen keresztül kapja a digitális jeleket. A Szupergyors Internet projekt keretében megvalósításra kerülő FTTH optikai hálózatok a jövő elvárásainak is megfelelnek, mivel az üvegszálas technológia magában hordozza az Internet sebesség további növelésének lehetőségét.

A már hosszú ideje főként szélessávú hírközlési és Internet szolgáltatást nyújtó magyar tulajdonú Gyopárosi Kábeltelevízió Kft. a fejlesztést a Széchenyi 2020 program keretében valósítja meg 203,71 millió forint összegű európai uniós támogatás segítségével a járásban, így biztosítva a Szupergyors Internet hálózathoz való csatlakozás lehetőségét. A projekt várhatóan, a további hálózatszakaszok engedélyezésének függvényében várhatóan 2023 tavaszára készül el (2023.03.31).

További információ kérhető:
Szabó Ferenc, ügyvezető
Elérhetősége telefonon: (68) 680-000, emailen: gyoparosiktv@gyoparosiktv.hu