+36 68 680 00

5900 Orosháza, Dózsa György utca 9.

2023. 11. 06.

Szupergyors internet s mezőkovácsházai járásban

A mezőkovácsházai járás területén elindult a SZUPERGYORS INTERNET szolgáltatást biztosító optikai hálózatfejlesztés. A fejlesztést a Gyopárosi Kábeltelevízió Kft. a Széchenyi2020 program keretében 403,06 millió forint összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

Projektkód: GINOP-3.4.1-20-2021-00015. Támogatás intenzitása 90%.

A beruházás elvégzésének célja, hogy azokon a kistelepüléseken illetve településrészeken, ahol a jelenlegi hírközlési infrastruktúra nem alkalmas megfelelő sebességű Internet-hozzáférés biztosítására, a projekt keretében az adott területen megépítésre kerülő új hírközlő hálózat minden háztartás számára legalább 30 Mbps sebességű Internet szolgáltatás igénybevételének lehetőségét biztosítsa és ezáltal mindenki számára váljanak elérhetővé a modern digitális szolgáltatások (Internet, Digitális TV, Telefon, stb.), közösségi portálok, e-közigazgatás és minden más hírközlési szolgáltatás, ami eddig csak a fejlett régiókban állt rendelkezésre.

A fejlesztés további célja, hogy azon települések közhivatalait, intézményeit, amelyek eddig nem tudtak kapcsolódni a közhálóhoz megfelelően az elégséges átviteli sebesség hiányában, a fejlesztés eredményeként megvalósult új optikai körzethálózat nagy sebességű összeköttetéssel kapcsolja össze a járási központokkal.

A Gyopárosi Kábeltelevízió Kft. által elvégzésre kerülő fejlesztés a legmodernebb FTTH (optika a lakásokig) technológiák alkalmazásával kerül megvalósításra, azaz minden magánszemély, közintézmény, üzleti előfizető, aki igénybe veszi az új szélessávú szolgáltatásokat, a végberendezésig fénykábelen keresztül kapja a digitális jeleket. A Szupergyors Internet projekt keretében megvalósításra kerülő FTTH optikai hálózatok a jövő elvárásainak is megfelelnek, mivel az üvegszálas technológia magában hordozza az Internet sebesség további növelésének lehetőségét.

A már hosszú ideje főként szélessávú hírközlési és Internet szolgáltatást nyújtó magyar tulajdonú Gyopárosi Kábeltelevízió Kft. a fejlesztést a Széchenyi 2020 program keretében valósítja meg 403,06 millió forint összegű európai uniós támogatás segítségével a járásban, így biztosítva a Szupergyors Internet hálózathoz való csatlakozás lehetőségét. A projekt várhatóan, a további hálózatszakaszok engedélyezésének függvényében várhatóan 2023 nyár elejére készül el.

Projektkód: GINOP-3.4.1-20-2021-00015.
Beruházás teljes költsége: 447,85 millió Ft.
Támogatás intenzitása: 90 %.
Támogatás összege: 403,06 millió Ft.

További információ kérhető:
Szabó Ferenc, ügyvezető
Elérhetősége telefonon: (68) 680-000, emailen: gyoparosiktv@gyoparosiktv.hu